Kerhotoiminta

Pedart otti syksyn 2013 aikana haasteen vastaan ja lähti organisoimaan Ruutanan koulun vanhempainyhdistyksen organisoimaa touhukerhoa. Touhukerho on touhuilu, puuhastelu, ryhmätaitojen harjoitteluun ja retkiin erikoistunut 1. – 2. luokkailaisille suunnattu kerho. Kerho on saavuttanut suuren suosion, ja kerhotoiminnassa on ollut mukana niin poikia kuin tyttöjäkin. On menty niin sanotusti chillailu ja fiilis pohjalta, toki meillä on ollut selkeä suunnitelma, mikä ohessa kerhomainoksen muodossa. Mutta monipuolisen touhuamisen lomassa on saatu rajapinnan kontaktia nuoriin, ja varmastikin kerho on omalla toiminnallaan tukenut niin koulun kuin kotiväen toteuttamaan arjen kasvatustyötä. Yhtenä prinsiippinä on ollut, että kerhon puitteissa ei keskitytä media / tietokonepelijuttuihin, enemmän annettu tilaa vapaalla leikille ja mielikuvitukselle.

Oman kokemukseni pohjalta olen saanut hyvää näkemystä ja kokemusta kerhotoiminnasta. Kerhotoiminta kuuluu mielestäni kiinteänä osana koulun toimintaan, ja sitä pitäisi edelleen kehittää. Kehitystyössä olisi hyvä kuunnella nuorten parissa työskenteleviä organisaatioita, urheiluseuroja ja yrittäjäsektorin osaajia. Tehty panostus, antaa varmasti suuresti plussaa pitkässä juoksussa. Hyvä ja ymmärtävä yhteisöllisyys rakentuu toimivasta kumppanuudesta ja isosta ”ärrästä”, eli puolin ja toisin kunnioittavasta  respectistä eli arvostuksesta.

Lukuvuoden 2014 – 2015 aikana Ruutanan Koulun vanhempainyhdistyksen organisoima touhukerho porskuttaa vuoden viisaampana ja touhukkaampana eteenpäin, ohessa tämän lukuvuoden kerhomainos. Kevätlukukauden 2015 aikana Pedart aloitti Ruutanan koulun 5. – 6. luokkalaisille suunnatu taidekerhon, jossa vetäjänä toimii Mari Hillo. Ohessa taidekerhon ohjelma.

taidekerho kevät 2015

TOUHUKERHO kevätlukukausi 2015

Kerhotoiminnasta kerron mielestäni lisää ja voin tulla vaikkaa esittelemään toimintamalliamme tarkemmin. Ota rohkeasti yhteyttä.